Half elf zomeravond
Marguerite Duras - Bart Meuleman

Een vrouw, Maria, is met haar man, haar dochtertje en haar beste vriendin op weg naar Madrid. De hitte weegt als lood. Het gaat slecht met Maria en ze drinkt buitensporig. Hoe komt zoiets eigenlijk? Bovendien vermoedt ze een affaire tussen haar man en haar vriendin. Een infernaal onweer en een nachtelijke ontmoeting met de moordenaar Rodrigo Paestra geven haar leven een wending.

Half elf zomeravond is het portret van een vrouw in crisis. Het is het portret van die crisis zelf. Hoe schrijnend dat beeld ook mag zijn, de ondergang blijft op een armlengte afstand.

Première 15 november 2012 in de Bourla, Antwerpen

I.s.m. Toneelhuis

Marguerite Duras (1914-1996) genoot in de jaren '80 en vroege jaren '90 van de vorige eeuw grote populariteit als schrijfster en filmmaakster. Nachtschip Night, een klein maar subliem hoogtepunt in haar oeuvre, is de eerste prozatekst van haar hand die in het Nederlands verschijnt sinds haar dood.

Bart Meuleman (1965) is schrijver en regisseur. Zijn dichtbundels Hulp en Omdat ik ziek werd werden genomineerd voor de vsb Poëzieprijs. Daarnaast schreef hij kinderboeken over het innemende Mijnheertje Kokhals. Als essayist schrijft Meuleman over popmuziek, televisie en poëzie. Zijn werk werd in 2007 bekroond met de Cultuurprijs van de ku Leuven. In 2014 verscheen zijn eerste roman De jongste zoon.

Half elf zomeravond

uitverkocht

[ 2012 - paperback, 64p. - isbn: 9789075175356 ]