Book Burning · Een verstopte geschiedenis
Pieter De Buysser

De geschiedenis is verstopt. Er zijn geen omwentelingen meer. Wat daar nog aan toe te voegen? Een toneeltekst over vergeten en vergeven, over kennis en raadsels en het tekort aan verhalen.
Book Burning is een vertelling van een kat over een man die licht geeft terwijl zijn dochter de koffer induikt. Misschien is het een fabel. Waarschijnlijk is het politiek, zelfs utopisch theater: een theater zonder programma, maar met de magische middelen van de taal en de radicale verbeelding. Book Burning is niet wat het is, maar wat het kan worden: een voorstel voor het begin van een nieuwe wereld.

"Een ode aan het kritische denken, aan de wetenschap, de humor en de kunst van het vertellen." - Cobra

"Het verbond tussen politiek en po√ęzie wordt eenvoudigweg magisch" - Le Temps

"Weldadige onzekerheidskunst. Het ware artistieke verzet. Een droom van een voorstelling, die de sfinx benadert die tot in het oneindige de vraag terugspeelt: wat moet ik doen?" - Etcetera

Pieter De Buysser is schrijver van essays, verhalen en theaterteksten als Het Litteken Lip, Eekhoornbrood en De ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal (over zijn glazen been wordt niet gesproken). Zijn eerste roman De Keisnijders verscheen in november 2012. Zijn werk is in verschillende talen vertaald. Book Burning, de voorstelling, maakte hij samen met beeldend kunstenaar Hans Op De Beeck.

Book Burning · Een verstopte geschiedenis

bestellen via de website van uitgeverij EPO

[ 2013 - paperback, 64p. - isbn: 9789075175370 ]