Hedda Gabler
Henrik Ibsen - Bart Meuleman

Van alle stukken die Ibsen schreeft, heeft Hedda Gabler waarschijnlijk het meeste humor. Een komedie kan je het niet noemen, maar hoe sommige mannen in dit stuk rond een verwende, verveelde en vooral diep ongelukkige vrouw draaien, dat geeft toch wel een paar hilarische momenten.
Henrik Ibsen nam op het einde van de negentiende eeuw het verstikkende burgerlijke milieu van zijn tijd op de korrel. De wereld is uiteraard veranderd. Maar gaf de vrijheid die we zochten het verhoopte geluk?
In de bewerking van Bart Meuleman gaat Hedda Gabler over de gevolgen van een maatschappelijke restauratie. Hoe personages zich in een kleine, benauwende wereld opsluiten in tijden die nieuwe zekerheid eisen.

 

Bart Meuleman (1965) is schrijver en regisseur. Zijn dichtbundels Hulp en Omdat ik ziek werd werden genomineerd voor de vsb Poëzieprijs. Daarnaast schreef hij kinderboeken over het innemende Mijnheertje Kokhals. Als essayist schrijft Meuleman over popmuziek, televisie en poëzie. Zijn werk werd in 2007 bekroond met de Cultuurprijs van de ku Leuven. In 2014 verscheen zijn eerste roman De jongste zoon.

Hedda Gabler

uitverkocht

[ 2016 - paperback, 86p. - isbn: 9789075175578 ]